Terwijl het bij de meesten omgekeerd is, kwam de schoonouders van Dina Tersago bij haar inwonen. “Wij wilden ons huis af hebben op minder dan een jaar tijd en dat is ook gelukt. Al fronste onze architect wel zijn wenkbrauwen toen hij die strakke timing hoorde”, bekent Dina aan Story.

“Aannemers durven al eens te schuiven met planningen, maar dan moet je hen erop wijzen dat dat gevolgen heeft voor diegenen die achter hen komen. Je mag duidelijk aangeven dat ze zich moeten houden aan de timing”, deelt Dina eerlijk mee.

“Wim en ik hebben dat ook gedaan. Zeker omdat we zelf de binnenmuren uit gipsplaat en nog veel andere zaken gingen plaatsen en daar ook tijd voor voorzien hadden in onze agenda. Bovendien hadden mijn schoonouders hun appartement verkocht en zouden ze bij ons komen inwonen, het moést dus wel tijdig klaar zijn”, aldus Dina in Story.

Ze kweekte zelf wel mat spiermassa bij tijdens de verbouwingen. “Ik heb destijds ook meegeholpen. Maar het was wel heel uitputtend. Ik ben toen soms op de grond gaan liggen van pure vermoeidheid”, bekent Dina Tersago openhartig.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.