Op 20 maart 2023 nam weericoon Frank Deboosere definitief afscheid van zijn dagelijkse weerpraatje op de verschillende VRT-netten. Na 36 jaar ging hij met welverdiend pensioen. Exact twee weken later maakte zijn opvolgster Jacotte Brokken haar debuut op het kleine scherm.

Dat zorgde meteen voor een zekere stijlbreuk: zo begroet ze de kijkers steevast met ‘hey’. Met haar familiaire stijl en begeestering wist ze meteen te charmeren. Al kreeg ze ook nog wel wat goede raad mee van haar illustere voorganger.

“Frank zei dat ik enthousiast moest blijven, geen online commentaren over mezelf mocht opzoeken en dat ik een olifantenvel moest kweken”, somt Jacotte op in Het Laatste Nieuws. “Het weer ligt dan ook ontzettend gevoelig bij mensen”, vervolgt ze. “Misschien komt er een punt dat ik daar minder mee bezig ben, maar dat dik ‘velleke’ is nog a work in progress. In het begin kreeg ik privéberichten die, euh, direct waren.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.