De favoriete cocktail van Joke van de Velde is zonder twijfel een Caipirinha. “Ik heb die leren kennen toen we indertijd met P-magazine naar Rio gingen”, onthult Joke aan Dag Allemaal.

De laatste jaren drinkt ze bijna nooit meer alcohol. “In de voorbije drie jaar, sinds mijn zwangerschap, heb ik hoop en al drie glazen wijn gedronken”, bekent Joke.

Als ze een glaasje teveel op heeft reageert ze nogal uitgelaten en laat ze zich helemaal gaan op de dansvloer. Als Miss België destijds voelde ze zich wel altijd bekeken. Maar met wat alcohol stopte die gedachte.

In een dronken bui heeft ze ook al heel wat gedaan. Zo kroop ze ooit op een brommer met een glas te veel op. “Dat zou ik nooit meer doen, want ik heb op die manier verschillende vrienden verloren”, vertelt Joke aan Dag Allemaal.

Toch is dit niet het zotste wat ze ooit deed wanneer ze te diep in het glas had gekeken. Wildplassen daarentegen, is iets wat ze wel durft doen. “Ik heb ooit tijdens het Gala van de Gouden Schoen op het strand in Knokke geplast, tussen de geparkeerde auto’s”, onthult Joke van de Velde openlijk.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.