Inmiddels gaat Goedele Liekens al dertig jaar naar dezelfde plaats op vakantie, maar dat is niet de mooiste plek op onze aardbol.

Er staat in Sitio de Calahonda geen woud van woontorens. Toch is het volgestouwd met huizen. Het huis van Goedele ligt in een miniverkaveling vlak naast de drukke snelweg Málaga-Marbella. Living, terras en tuin kijken uit op zee, strand en passanten zijn aan het zicht onttrokken.

De ouders van Goedele Liekens zijn in de negentig jaar. Het huis onderhouden is dus onmogelijk geworden en bijgevolg doen Goedele en haar zussen dat in hun plaats.

Ook de nodige klussen die er uitgevoerd moeten worden, neemt ze graag voor haar rekening, vertelt Goedele al. Volgens haar was er geen probleem.

Ooit zwom Goedele tussen een golf giftige kwallen. Voor haar gaf dat een beetje het ‘tijd voor iets nieuws over gaan.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.