Tijdens zijn deelname ondervond dat hij heel goed zijn emoties onder controle kan houden. De programmamakers wisten ook dat hij de uitdaging zou aangaan als ze hem die gaven. 

“Oké, als je die hand op je schouder voelt, denk je: ‘Shit, wat gaan we nu doen?’ Maar ik kan gelukkig vrij goed mijn emoties onder controle houden”, bekent Bart in Dag Allemaal.

Hij staat gekend als een behulpzame, vriendelijke interieurman die voor iedereen goed wil doen dus het contrast met zijn rol in het programma was groot. 

“Het is maar een spel, hé. En ik ben dicht bij mezelf gebleven, vind ik. Zo grappig dat ze ons drie eruit pikten: het engelachtige K3-meisje, Kabouter Plop en ik. Wat ’n trio!”, vertelt Bart Appeltans lachend.

“Het was leuk om eens tegen m’n imago van naïeve Limburger in te gaan. Je speelt een rol”, aldus Bart. Hij heeft ook geleerd dat hij heel goed weet hoe hij zelf is en reageert. “Ik laat me niet meeslepen door mijn emoties. Ook als mensen kwaad werden en het vuurwerk uit hun ogen en oren kwam, bleef ik heel kalm”, geeft hij toe aan Dag Allemaal.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.