In de rubriek ‘De 7 Hoofdzonden’ peilt Humo naar hoe groot de vriendenkring van VTM-journaliste Hannelore Simoens is. In ieder geval niet zo groot als die van haar partner Matthias, zo blijkt. “Ik ben dertien jaar samen met Mathias, en nog altijd gebeurt het dat iemand hem begroet als zijn beste vriend en enthousiast met hem komt praten, en dat ik daarna moet vragen: ‘Wie was dat? Hoe kennen jullie elkaar?’”, vertelt ze.

“Omgekeerd gebeurt dat zelden: ik heb een kleine inner circle, gevuld met familie, m’n vriendinnen van op de universiteit, en één vriendin die ik al sinds de middelbare school ken.” Uiteraard bestaat haar kennissenkring uit nog veel meer mensen, maar hen rekent Hannelore tot de periferie: “Mensen die ik ken en apprecieer, maar met wie ik de relatie niet altijd actief onderhoud”, aldus Hannelore.

Op zich heeft de journaliste daar ook geen problemen mee, echt behoefte om haar inner circle uit te breiden heeft ze niet: “Dat het zo gaat is de logische gang van zaken in een volwassen leven, gok ik”, besluit ze. “Mensen komen en gaan vervolgens weer. Maar er is dus wel die kern van intimi op wie ik altijd kan terugvallen. “

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.