De Nederlandse rapper, zanger en tv presentator Snelle werd op 3 oktober 1995 als Lars Sebastiaan Bos geboren in het Nederlandse Gorssel. De kleine Lars werd bovendien geboren met een schisis, in de volksmond ook wel een hazenlip genoemd. Iets waar hij later op school wel mee werd gepest.

“Ik was gewoon een vreemde eend in de bijt, daar kunnen kinderen niet zo goed mee om. Niet dat ze ‘Hé, schisis!’ naar me riepen. Het was meer wat er níét werd gezegd”, zegt hij in Dag Allemaal. “Ik voelde dat ik anders was dan de rest, en kinderen zijn er goed in om je dat gevoel te geven. Ik voelde me buiten de groep staan. Dat heeft wel iets gedaan met mij”, klinkt het.

“Wat ik wel heel mooi vind, is dat ik nu als artiest een voorbeeld kan zijn voor kids die hetzelfde hebben als ik”, gaat hij verder. “Onlangs kwam er op het vliegveld een moeder helemaal in tranen naar me toe. Met haar dochtertje op de arm. Die had ook een schisis. Ze zei: ‘We hebben zoveel aan jouw muziek gehad, aan jouw verhaal. We wisten niet hoe we erover konden praten, maar nu hebben we een voorbeeld voor ons kind.’ Dat vond ik supervet”, besluit Snelle.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.