Hij noemt zijn turbulente leven van de laatste jaren een achtbaan. Een burn-out was het dieptepunt maar ondertussen gaat het weer heel wat beter.

De Volendamse zanger is ondertussen ook voorzitter van FC Volendam, een voetbalclub uit de hoogste, Nederlandse afdeling. En dat voorzitterschap wordt hem niet altijd in dank afgenomen, wat vreet aan hem.

‘Waarom doe je het toch?’ vragen zijn echtgenote en kinderen hem vaak. Het is zijn doel om de voetbalclub in de Eredivisie te houden. Meer zelfs: binnen vijf jaar wil hij Europees voetbal spelen. Maar om dat te bereiken, moet er gemoderniseerd worden. En dat verloopt niet zonder slag of stoot.

“Dat ik zo van binnenuit word aangevallen, had ik nog nooit meegemaakt!”, vertelt Jan Smit aan Primo. “Er zijn in Volendam 20.000 coaches. En iedereen weet het beter. Daar heb ik ook binnen de dagelijkse leiding van de club mee te maken”, aldus de zanger.

“FC Volendam draait al jaren op vrijwilligers, terwijl ik de mensen die wel verstand hebben van voetbal, onze technisch directeur Wim Jonk en zijn team, hun werk zo goed mogelijk wil laten doen. En dat botst vaak”, geeft hij openhartig toe aan Primo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.