Piet Huysentruyt geniet sinds kort vooral van zijn rol als opa en is volop bezig met drummen e golfen. Hij is vaak te vinden in De Palingbeek te Ieper, als hij in het land is. Dit is de golfclub waar hij al jaren lid is.

“Ik golf sinds zeven jaar. Eigenlijk al langer, maar ik ben op zeker moment volledig herbegonnen. Ik speelde wel goed, maar mijn stijl trok op niks. Perfectionist als ik ben, ben ik opnieuw lessen gaan volgen. Niet simpel, want ik moet nu vooral dingen áfleren”, geeft Piet toe aan Primo.

“Ik vind het moeilijk om de knop vollédig uit te draaien. Er spookt altijd wel iets door mijn hoofd. Maar golf is mijn favoriete hobby. En het is een ideale manier om in beweging te blijven”, aldus Piet.

Piet Huysentruyt vertelde ooit dat golf hem heeft gered. “Sinds ik golf heb ik mijn driftbuien meer onder controle. Op een golfterrein moet je je manieren houden, hé”, vertelt de gekende kok.

“In het begin sloeg ik mijn club kapot als het tegenzat, maar dat hoort dus helemaal niet, natuurlijk. Ik heb mezelf onder controle moeten leren houden. Dankzij het golfen lukt dat”, biecht hij op aan Primo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.