De grafzerk van Eddy Wally was een weerspiegeling van zijn leven: bloemen, foto’s, ornamenten, beeldjes, kortom redelijk flamboyant. En dit met de nadruk op ‘was’ want vandalen hebben de laatste rustplaats van de zanger lelijk toegetakeld.

De zanger van ‘Chérie’ kreeg zijn laatste rustplaats op het kerkhof van Zelzate naast zijn echtgenote Mariëtte, die vier jaar eerder overleed. De grafschennis hakt er diep in bij hun dochter Marina, zo verneemt Dag Allemaal.

“Ik ben zo kwaad en verdrietig. Allez, wie doet nu zoiets? Waarom gunnen ze mijn pa niet zijn eeuwige rust? Het is echt een schande dat ze die vier stenen beeldjes van zijn graf hebben gestolen, ze waren nochtans stevig aan de zerk vastgelijmd”, vertelt een gebroken Marina aan Dag Allemaal.

“En dat op de dag dat hij 91 jaar zou zijn geworden. Het is een ware schande!”, aldus de dochter van ‘The Voice of Europe’.

Normaal bezoekt Marina wekelijks het graf maar momenteel kan ze de aanblik van een leeggeroofde zerk niet aan.  Na het gedoe met de rolstoel van Eddy en de verkoop van een aantal kostuums waar heel veel commentaar op kwam, is dit de zoveelste kaakslag.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.