Candice Martens uit Blind Getrouwd besluit in Dag Allemaal openhartig over haar burn-out en depressie te praten. Om zo het taboe dat nog steeds bestaat rond mentale problemen te doorbreken…

“Aan jezelf toegeven dat er een probleem is, is het allermoeilijkste”, geeft Candice toe in Dag Allemaal. Zes jaar geleden botste Candice plots op een muur. Ze kwam kilo’s bij, voelde zich slecht en werd alsmaar emotioneel. 

Maar die eerste stap zetten naar hulp, was het begin van genezing: “Toen dat lukte, verloor ik plots een hoop kilo’s. Ik raakte niet meer vooruit, maar wist dat mijn herstelproces begonnen was.” De dokter had verrassend nieuws voor Candice…

“Toen haar huisarts het had over een burn-out of een depressie, werd Candice met de neus op de feiten gedrukt”, lezen we in Dag Allemaal. Hoe reageerde Candice op dat slechte nieuws?

“Ik dacht: wat zegt die nu? De woorden alleen al wogen loodzwaar, zeker toen ook antidepressiva ter sprake kwamen. In het begin was ik ertegen. Maar als je zo vaak moet huilen en continu triest rondloopt, kan het wel helpen”, benadrukt Candice Martens uit Blind Getrouwd in Dag Allemaal.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.