Hij verloor ondertussen al 62 kilo en dus zag dus het gewicht van een volwassen persoon uit zijn lichaam wegebben.

Zo goed als onherkenbaar dus maar vooral veel gelukkiger en gezonder, zo vertelt hij zelf aan  Dag Allemaal.

“Zeker minder herkenbaar nu mijn haren en baard kort zijn geknipt voor mijn rol van begrafenisondernemer in ‘Waarom Wettelen’, de eerste film van schrijver Dimitri Verhulst, met Peter Van den Begin in de hoofdrol”, bekent Dominique.

“Mijn lijvig lijf is altijd mijn kostuum geweest, maar nu draag ik dus ’n ander pak. Toen Dimitri me castte, zat ik nog in ’n ander lichaam. Ik was wat bang voor z’n reactie, maar hij stuurde me de gevleugelde woorden: ‘ik heb je niet gecast om de cateringtafel te sponsoren, wel omdat je een goede acteur bent”, vertelt een opgeluchte Dominique Van Malder.

Uiteraard zijn dit zeer mooie woorden want toch was er voor Dominique de angst dat zijn nieuwe gedaante mogelijks zijn werk zou kunnen kosten. “Maar intussen ben ik toch al een beetje gerustgesteld”, vertelt hij aan Dag Allemaal.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.