Ook voor Eline De Munck is het als onderneemster niet altijd makkelijk geweest tijdens de pandemie. Er was zelfs grote twijfel over hoe lang ze het allemaal nog zou kunnen volhouden.

“Voor de pandemie zat er geen extern kapitaal in ons bedrijf. Ik financierde alles zelf, samen met mijn partner. Maar bij groei komen er meer kosten, en bij crisissen zijn er nu eenmaal minder inkomsten. Dat heeft veel effect gehad, maar ook deuren geopend: er zijn investeerders komen aankloppen”, klinkt het in Billie.

De omzet van Odette Lunettes is de voorbije jaren gegroeid en er ligt nu ook meer nadruk op schaalvergroting. Ze zijn actief in dertig landen, maar België blijft wel de grootste afnemer.

““Ook in het buitenland willen we eigen winkels openen. In Frankrijk komen er volgende week 35 winkels bij die ons verdelen. In andere landen loopt het ook goed. Er gebeuren mooie dingen waar lang aan gewerkt is.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.