Odette Lunettes, het kindje van Eline De Munck, verovert stilaan de brillenwereld. Wanneer Het Belang van Limburg haar vraagt of de bril die ze draagt louter een accessoire is, is ze dan ook meteen beledigd.

“Natúúrlijk is het geen accessoire. Ik heb dit merk opgestart vanuit de diepgewortelde frustratie dat ik nooit een bril vond die bij me paste. Toen ik nog presentatrice was bij JIM, had ik er een nodig, want lenzen werken niet voor mij. Er was één probleem: je zag nooit jonge vrouwen op tv met een bril”, verklaart Eline.

“Ja, er waren Frieda Van Wijck en Phara de Aguirre: fantastische powervrouwen, daar niet van, maar niet bepaald fashioniconen met wie ik me kon vereenzelvigen”, aldus Eline De Munck aan Het Belang van Limburg.

Ze werd destijds gesponsord door dure merken en dacht toen dat er toch een tof alternatief moest zijn. En zo werd Odette Lunettes geboren.

Ondertussen zijn er in België al verschillende winkels, waar Eline zelf ook regelmatig nog in staat. Wie dus op zoek gaat naar een nieuwe bril zal haar vermoedelijk wel ergens in één van haar shops tegenkomen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.