Jaren geleden had Eva Pauwels onder andere een drankprobleem. We zagen haar ooit ondersteund door mensen van Story naar een taxi gebracht worden tijdens de Story Awards omdat Eva niet meer op eigen benen kon staan. Dat is gelukkig verleden tijd.

Haar laatste glas dateert al van vier jaar geleden, lezen we in Het Laatste Nieuws. “Ik heb verkeerde keuzes gemaakt en daardoor veel gemist. Ik ben intussen vier jaar nuchter en heb heel hard gevochten, maar durf nu eindelijk weer zeggen dat het goed met me gaat. Ik mis de alcohol ook niet.”

Dat het goed gaat met Eva, heeft zij aan dochter Julie Vermeire te danken. “We zaten samen bij de psycholoog. En toen zei ze me: ‘Mama, dit is je laatste kans.’ Echt, dan gaat het haar op je armen rechtop staan”, vertelt Eva Pauwels in Het Laatste Nieuws.

De uitspraak van Julie kwam héél hard binnen. “Dat heeft ze me maar één keer moeten zeggen. Toen wilde ik me echt niet meer verlagen. Ik had toen alle keuzes gemaakt, maar ik ben blij dat mijn kinderen me hebben vergeven. Nu denk ik enkel aan de toekomst”, besluit Eva Pauwels.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.