Voor haar recentste rol moest Evelien Bosmans de diepte in en zich verdiepen in de complexe wereld van non-binariteit. 

Ze speelt de vriendin van “Ellen”, een personage dat worstelt met haar genderidentiteit. “Zelf ben ik een cisgender,” bekent Evelien in Story, maar voor deze uitdaging heeft ze contact gezocht met verschillende vertegenwoordigers uit de LGBTQ+-community. Ook nam ze contact met mensen die zich als non-binair identificeren. 

“Het is helemaal niet zo ingewikkeld als mensen denken,” zegt ze over het correct gebruiken van voornaamwoorden in Story. “Het vergt een kleine inspanning, maar het is zo belangrijk.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.