Het zijn moeilijke weken voor Evi Hanssen. Het gaat al een hele tijd niet zo goed met haar mama die aan kanker lijdt en het afscheid lijkt steeds dichterbij te komen.

Evi en haar mama proberen zoveel mogelijk tijd met elkaar door te brengen, en Evi is erg dankbaar dat dat nog kan. Maar dat neemt niet weg dat het emotioneel heel zwaar is en dat Hanssen veel verdriet heeft.

En dat weegt soms door. En dan probeert Evi een rustpauze voor zichzelf in te lassen. Een moment die ze ook deelt met haar volgers op Instagram.

“Ik voel dat deze periode van onzekerheid, dankbaarheid en loslaten, een invloed heeft op mijn lichaam. Verdriet verbindt maar maakt ook moe. Straks een wandeling, maar verder rusten en podcasts luistere. Ik luister ook boeken nu. Dat vind ik – in deze periode – minder vermoeiend en ook troostender dan lezen”, schrijft ze bij een foto op haar Instagram-story.

Een rustdag moet kunnen, zeker wanneer je voelt dat je het nodig hebt. En hopelijk heeft die Evi ook veel deugd gedaan.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.