Zijn zoon woont terug bij hem

Maxime Vermeire, de zoon van Jacques Vermeire was een aantal jaar samen met Isabeau. Aan die relatie is jammer genoeg een einde gekomen en dus moest Maxime een pijnlijke liefdesbreuk verwerken.

“Papa en ik hebben even over die breuk gepraat, maar ik ben iemand die z’n gevoelens zelf verwerkt. Ik ben niet zoals Julie die over alles met papa praat”, geeft Maxime toe in Dag Allemaal.

Toch zou Jacques het niet erg vinden moest zijn zoon vaak over de breuk en zijn leven willen praten. Hij staat dag en nacht voor hem klaar.

“Maxime mag uren tegen mij praten over zijn leven, ik zal uren naar hem luisteren. Hij weet dat hij dag en nacht bij mij terechtkan als er iets is. Maar ik zal hem nooit forceren om over zijn gevoelens te praten of tegen hem zeggen: ‘Zeg Maximeke, vertel eens, gaat het wat?”

Na de breuk ging Maxime terug bij zijn vader wonen, al was Jacques daar niet op voorbereid. “Ik heb liever dat hij op zijn eigen benen staat, maar hij mag hier altijd blijven wonen en zal hier eten en drinken krijgen. Ik wil vooral dat Maxime alle kansen krijgt om zich te ontwikkelen. Al heeft hij wel een nieuwe slaapkamer gekregen. Van zijn oude kamer heb ik een museum gemaakt en ik wist niet dat hij nog ging terugkomen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.