Mindere momenten steekt ze zo goed mogelijk weg

Voor het tweede jaar zorgt Fien Germijns voor de presentatie van het programma Switch. Kijkend Vlaanderen is zonder twijfel gevallen voor haar ontwapenende no-nonsense stijl.

“Deze keer voelt het helemaal anders. Vorig jaar vond ik het vooral heel spannend. Ik was redelijk last minute en totaal onverwachts gevraagd voor zo’n grote televisieproductie, maar nu, met toch al wat kilometers achter de rug, heb ik het meer in de vingers”, bekent Fien aan Story.

Het feit dat ze de ploeg achter Switch kent  en ook meer op de redactie zat bij hen, zorgt ervoor dat ze gaandeweg beter wordt door iets veel te doen.

Zonder twijfel straalt ze dan ook op het scherm maar dat gaat volgens haar in vlagen. “Je hebt pieken wanneer het allemaal goed gaat en je je keihard amuseert, maar soms zijn er ook dalen. Dat je denkt: ‘Waarom mag ik dit allemaal doen? Ik kan dit helemaal niet”, aldus Fien Germijns.

Op dergelijke ogenblikken heeft ze gewoon één telefoontje nodig van iemand die de gedachte uit haar hoofd kan praten en daarna vliegt ze er terug in, geeft Fien mee aan Story.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.