Dat de Planckaerts heel veel succes hebben met hun programma’s, dat is een feit. Maar toch was hun leven niet altijd even leuk en succesvol.

Ze kregen ook heel wat ellende te verwerken die hen getekend heeft voor altijd. Ook Francesco neemt een belangrijke levenswijsheid mee uit die periode.

“Ik heb de gloriejaren gekend, zelfs nog toen papa wielrenner was. Daarna zag ik hoe hij een succesvolle zakenman werd in Litouwen, in de houtzagerij die hij daar had overgenomen. Maar ik maakte het ook mee hoe hij op een heel oneerlijke manier in een faillissement alles is kwijtgespeeld”, vertelt hij in Primo.

“Maar het heeft ons sterker en wijzer gemaakt. Er ontstaat in dergelijke momenten een familieband die niet meer kapot te krijgen is”, aldus de zoon van Eddy Planckaert.

“We hebben daar ook nog een belangrijke levenswijsheid uit geleerd: in zo’n geval gaat het over materialisme en geld. Er zijn dan nog maar weinig echte vrienden over”, zo bevestigt hij aan Primo tijdens een openhartig interview.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.