Iedereen is fan van de iconische anker Dany Verstraeten, maar waarom eigenlijk? Is het zijn charisma? Zijn stem? Nee! 

Het is zijn buitengewone vermogen om emoties te bedwingen en toch authentiek te blijven. Terwijl andere nieuwslezers hun emoties laten lopen als een waterval, blijft Dany zo stabiel als een rots. “Grote emoties tonen is voor een anker niet gepast. Ik laat de interpretatie over aan de kijkers,” zegt hij in De Morgen. 

Dus de volgende keer dat je naar het nieuws kijkt en je je afvraagt waarom je zo gecharmeerd bent door die man op het scherm, weet je dat het waarschijnlijk de stille kracht van Dany Verstraeten is die je in zijn greep houdt…

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.