De eer voor de presentatie van de 38ste jaargang van ‘De afrekening’ ging naar Olga Leyers. “Blijkbaar hoorden ze mij bij de VRT al langer graag bezig over muziek én zagen ze een goeie match tussen mij en Studio Brussel”, legt ze trots uit aan Humo.

Olga werkte voordien al eens een paar keer mee aan ‘De tijdloze’ en zus Ella had ook al een programma op Studio Brussel. Het kwam dus niet helemaal uit de lucht vallen.

Toch vond ze één en ander spannend. “Het is de eerste keer dat ik een radioprogramma krijg”.

Al tijdens haar studies vroeg vriend Giancarlo Olga regelmatig naar haar ambities eens ze afgestudeerd zou zijn. “Ik wil véél, maar radio maken was er altijd bij. En zeker een muziekprogramma”, banadrukt ze gedecideerd.

“Het klinkt misschien belachelijk omdat ik zelf geen instrument bespeel, maar ik ben een gigantische muziekfan”, merkt ze toch met enige reserve op in Humo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.