Ook Philippe Geubels is maar een mens en daarenboven is hij nog eens een bange controlefreak. “Maar ik doe ook constant dingen die daar compleet tegenin gaan.

Toen zijn vorige show werd opgenomen moest hij halverwege een sanitaire stop inlassen. “Vlak vóór ik opkom, moet ik altijd naar het toilet. Voel ik tijdens de show aandrang, dan ebt dat wel weer weg, behalve die ene keer”, bekent Philippe aan Humo.

“Gelukkig hebben we dat eruit kunnen knippen”, vertelt Philippe opgelucht. Hij ziet een soortgelijk scenario al volledig voor zich: de spotlight op een leeg podium, verward gemompel bij het publiek, een VRT-baas die als een gek aan het rondbellen gaat, heerlijk”, onthult Philippe aan Humo.

Er zit ook een portie chaos en onvoorspelbaarheid in het programma: ‘Ik heb het u letterlijk juist gezegd’. “Het was van het moeilijkste wat ik al heb gedaan. ‘Taboe’ was soms ook onvoorspelbaar, maar daarin moest ik gewoon mezelf zijn”, verklaart Philippe tijdens het interview.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.