Garry Hagger is in topvorm en dat heeft hij te danken aan het vele fietsen. Garry heeft de microbe terug te pakken en springt regelmatig op zijn fiets om weer heel wat kilometers te gaan rijden.

Het was dan ook niet Garry’s droom om zanger te worden, maar wel profrenner. In Haggers jonge jaren had elk dorp een eigen kermiskoers en Garry schuimde alle lokale koersen af om deel te nemen.

“De wil om zelf te beginnen koersen werd almaar groter, maar ik durfde het thuis niet goed te vragen aan mijn strenge ouders. Ik had dan maar een briefje geschreven en op hun nachtkastje gelegd: ‘Mama, papa, mag ik alstublieft wielrenner worden?’ Maar helaas, ik ving bot”, lacht Garry in Dag Allemaal.

De vader van Garry was geen fan van de wielerwereld en dus ook niet van het idee dat zijn zoon wielrenner zou worden.

“In die tijd werd de koersverslaggeving gedomineerd door dopingschandalen. Hij wilde absoluut niet dat ik met die vuiligheid te maken kreeg en zei resoluut: ‘Geen sprake van, eerst een diploma halen’!”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.