Comedian en Dag Allemaal-columnist Geert Hoste bracht het grootste deel van zijn schooltijd door op een katholiek internaat, maar merkte nooit iets fout op.

“Van m’n achtste tot m’n achttiende heb ik bij de jezuïeten op internaat gezeten. Ik ben heel vaak alleen op de kamers van paters geweest, maar daar is nooit iets gebeurd”, vertelt Geert Hoste heel eerlijk aan Dag Allemaal.

Hij is enorm geschrokken van de verhalen die de voorbije jaren naar buiten kwamen. Uit her onderzoek dat er kwam door Operatie Kelk waren namelijk ook heel wat namen terug te vinden in de lijst van paters die zich hadden vergrepen aan kinderen, die ook op zijn internaat aanwezig waren.

“Als ik die verslagen lees, besef ik dat ik veel geluk gehad heb. Ik zie dat bij mensen in mijn directe omgeving die het slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik. Dat is een wonde voor de rest van hun leven”, aldus Geert Hoste.

“Na het zien van ‘Godvergeten’ begrijp ik van geen kanten waarom er nog erediensten worden uitgezonden op de VRT”,  aldus Geert aan Dag Allemaal.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be