Wanneer hij in België zit en zijn moeder bij Staf in Zweden, dan is het gemis uiteraard opnieuw even groot maar dan voor de andere zoon. Toch gaan ze hier op een zeer gemoedelijke manier mee om.

“Ik denk dat we thuis heel goed geleerd hebben elkaar los te laten, mijn vriendin heeft me daarop gewezen. Iedereen mag zijn keuzes maken in het leven en we blij ven elkaar steunen. We klampen ons niet halsstarrig vast aan elkaar. Loslaten is heel belangrijk om niet gefrustreerd te raken en elkaar graag te blijven zien”, bekent Mathias aan Dag Allemaal. 

In hun situatie is dat zeker ook nodig. De oudere broer Maarten is heel vaak weg naar het buitenland en dus zien ze mekaar dan even veel minder. 

Ook hun moeder heeft dus geleerd los te laten. ”Het is uitzonderlijk hoe goed ze dat kan. Ze is de meest flexibele oma die je je kan inbeelden. Mentaal hé, niet fysiek”, geeft men toe aan Dag Allemaal. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.