Het elfde seizoen van ‘De Mol’ was er weer eentje om U tegen te zeggen. De proeven zaten weer fantastisch ineen en ook de Mol heeft een uitstekende job geleverd.

Opvallend dit seizoen was ook dat voor het eerst een bekende Vlaming deelnam. Dat was niemand minder dan Matteo Simoni. Jammer genoeg viel hij ook na 1 aflevering af.

“Met de beslissing om een BV te laten meedoen, heb ik niets te maken”, zegt ex-mol Gilles Van Bouwel in Tv Familie. Hij staat mee in voor de selectie van de kandidaten. “Maar Matteo is net als alle andere kandidaten op selectiegesprek geweest. Hij is al jaren fan van ‘De Mol’ en paste enorm goed in de groep.”

Matteo was erg aangedaan dat hij als eerste moest afvallen, maar dat is bij elke kandidaat zo. Iedereen wil die mol ontmaskeren en het spel winnen.

“Dat gaat meestal gepaard met heftige emoties. Dat wil ook zeggen dat de kandidaten zich vol overgave in het spel hebben gestort. Zelf heb ik destijds natuurlijk nooit moeten vrezen voor een eliminatie. Dat is één van de fijne dingen als je de mol bent. Al zit je net als alle andere kandidaten met serieuze stress, hoor.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.