Wie kent Gilles Van Bouwel niet? Hij was in 2016 de eerste mol van een reeks nieuwe seizoenen. Zelden ging een Mol tot het uiterste om een proef tot een goed einde te brengen, zoals Gilles dat deed tijdens één van de allerlaatste proeven. En dat in de hoop zich minder verdacht te maken.

Wie zich inschrijft voor het programma, die hoopt natuurlijk dat hij of zij de mol mag zijn. Maar die opdracht valt niet te onderschatten.

“Alle afleveringen in ‘De Mol’ kunnen blijven was geen motivatie voor mij om de rol van mol aan te nemen. Ik vond het vooral een hele eer. Maar als mol kom je dus onder enorme druk te staan. Dat Philippe vorig jaar als mol het programma verliet, is daar een goed voorbeeld van”, zegt ex-mol Gilles Van Bouwel in Tv Familie.

Dat Philippe ‘De Mol’ wou verlaten was ook voor Gilles een emotioneel moment. Hij kreeg tranen in de ogen toen Philippe die beslissing maakte.

“Als mol sta je heel eenzaam in het spel. En net omdat het zo herkenbaar was voor mij, kreeg ik tranen in mijn ogen. Soms zit je als mol met bergen twijfels en onzekerheden.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.