Zou William Boeva zijn beperking willen wegnemen als dat kon? Het was een vraag die de komiek, die met een zeldzame vorm van dwerggroei werd geboren, kreeg toen hij onlangs in een school ging spreken.

Aan Het Laatste Nieuws onthulde hij zijn antwoord. En dat blijkt toch enigszins verrassend te zijn.

“Het meisje dat de vraag stelde, was van vreemde origine”, vertelt hij. “Ik vroeg haar: ‘waar kom je vandaan?’ Van Afghanistan, zei ze. Ik zei: ‘stel dat je met je vingers kon knippen en je was een geboren en getogen Antwerpse, zou je dat doen?’ Nee, zei ze. ‘Ik ben trots op waar ik vandaan kom.’ Ik ook, zei ik.” Een bewonderenswaardige ingesteldheid, William.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.