De beelden van een veertienjarige jongen die de voeten van zijn belagers moet kussen om daarna alsnog klappen te incasseren, gaan de wereld rond. Zelzate is in shock, nest als de rest van België en ver daarbuiten.

Een golf van verontwaardiging ging door social media en bij heel wat mensen zetten deze acties kwaad bloed. Ook Griet Vanhees heeft twee zonen van 22 en 10 jaar.

“En wat kan je ertegen doen als ouder? Hen goed informeren. Duidelijk maken dat pesten not done is. Maar als slachtoffer? Het kan iedereen overkomen, dat maakt het net zo beangstigend”, vertelt Griet aan Dag Allemaal.

Voor haar en voor velen is het duidelijk. Een zware straf is het minste dat hier moet uitgesproken worden. “Het mag wel eens, om die generatie duidelijk te maken dat er echt wel gevolgen kunnen zijn voor dit soort gedrag”, geeft ze mee aan Dag allemaal.

Tijd dus om zo’n onmenselijke handelingen een halt toe te roepen. Maar voor de rest hoopt Griet ook dat er meer volwassenen hun verantwoordelijkheid gaan opnemen om tussen te komen als ze bepaalde feiten zien.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.