In 2022 konden we kijken naar ‘Niets Gaat Over’. Het was een programma over de busramp van Sierre. Dat werd gepresenteerd door actrice Katrien De Ruysscher.  Het programma heeft veel losgemaakt bij de nabestaanden.

Maar Katrien doet nog veel meer dan dat. Ze is ook te zien als dokter Judith in ‘Thuis’ en ze duikt ook op in ‘De Twaalf: De Assepoestermoord’. Daar speelt ze het slachtoffer van dienst.

“Ik had dat nog nooit gedaan: een dode spelen. Voor de duidelijkheid: je ziet me natuurlijk wel in levenden lijve, maar dan in de flashbacks. Ik had nooit gedacht dat ik de rol zou krijgen, want tijdens de casting had ik corona, dus moest ik een zelfgemaakt filmpje insturen waarin mijn man tegenspel gaf. Ik was echt heel ziek toen, dus ik vond dat het op niks trok”, lacht Katrien in Het Belang Van Limburg.

De eerste reeks van ‘De Twaalf’ was een grote mindfuck en als we Katrien mogen geloven dan is dat tijdens het tweede niet anders.

“Je wordt als kijker voortdurend op het verkeerde been gezet. Wat ik zo mooi vind aan het concept van ‘De Twaalf’ is dat je niet alleen de verhaallijn van de moord hebt, maar dat je ook nog eens de besognes van die twaalf juryleden meekrijgt. De mix van al die verhalen door elkaar, dat marcheert enorm goed.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.