Binnenkort is het zover: de 67ste editie van het Eurovisiesongfestival. De 42-jarige Gustaph vertegenwoordigt in Liverpool ons land met Because of you, nadat hij verkozen werd via de preselectie Eurosong 2023.

Op 30 april vertrekt Gustaph naar Liverpool en vanaf dan kan je zijn voorbereidingen achter de schermen en alles van het Songfestival volgen bij de verschillende radio- en televisienetten van VRT. Eén, MNM, Radio2 en VRT MAX geven een unieke blik achter de schermen van het grootste liedjesfestival in Europa, volgen Gustaph op de voet, en zorgen tussendoor voor heel wat muzikale Songfestival-verwennerij. Ook VRT NWS geeft vanuit Liverpool regelmatig updates over de wedstrijd.

Gustaph treedt op in de tweede halve finale, op donderdag 11 mei. Hij is daar als vijfde act aan de beurt. Je kan de twee halve finales en de finale live volgen op Eén en via VRT MAX, met commentaar van Peter Van de Veire. Radio2 zendt de finale ook live uit.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.