Komiek William Boeva werd geboren met een zeldzame vorm van dwerggroei waarbij enkel de ledematen aangetast zijn en bijvoorbeeld niet het hoofd of de romp.

Maar dat is niet de enige aandoening waarmee de sympathieke comedian te kampen heeft in zijn leven, zo blijkt uit een interview in Het Laatste Nieuws. Daarin vertelt William dat hij al zijn hele leven aan OCD lijdt, Dat is dwangneurose, gelinkt aan angst.

“Ik heb daar te laat hulp voor gezocht, tegen dan was het al geëxplodeerd”, bekent hij. “Het gaat beter nu, maar het blijft een dagelijkse strijd. Ik vecht ertegen van ‘s ochtends tot ‘s avonds. In periodes van stress wordt het erger. Dan kan ik niet door een deur stappen zonder een welbepaalde gedachte te hebben.”

Zijn OCD zorgt er bovendien voor dat de komiek vaak te laat komt op zijn afspraken: “Ik ben eens veertig minuten teruggereden omdat ik niet de afslag had genomen die ik in gedachten had”, aldus William. “Het is een beetje zoals bij Monica en haar poets-obsessie in die ene Friends-aflevering: ze wil het, ze doet het uiteindelijk niet, maar ‘s nachts staat ze er alsnog voor op.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be