De populaire Vlaamse jeugdserie #LikeMe waarin je Caro en haar vrienden kan volgen in hun avonturen op de middelbare school: het SAS, krijgt nu haar eigen unieke escape game. De populariteit van de reeks bereikt ongekende hoogtes. Zo waren er in april nog de uitverkochte shows in het Antwerpse Sportpaleis met 10.000’en enthousiaste bezoekers! Daar speelt dit nieuwe spel handig op in.

De #LikeMe Escape Game is in verschillende opzichten uniek te noemen. Het spel werd uitgegeven, grafisch vormgegeven en gedistribueerd door entertainmentbureau Groep 24. Dit Brugse bedrijf is de drijvende kracht achter talloze Belgische Monopoly edities en heeft dan ook al jaren ervaring in de spellenbranche. De escape game is specifiek voor #LikeMe bedacht en ontwikkeld door de spelarchitecten van Pilipili Games. Het is dus geen herwerking van een bestaand spel.

Beide bedrijven werkten toe naar een nooit eerder uitgegeven spelconcept. Zo is deze escape game te onderscheiden van alle andere door de doelgroep waar het op mikt; namelijk kinderen vanaf 6 jaar en hun familie. In het spel zijn verschillende moeilijkheidsgraden opgenomen waardoor het zowel voor de jongste kinderen als voor middelbare schoolkinderen uitdagend is om te spelen. Daarnaast is het in tegenstelling tot andere escape games oneindig herspeelbaar. Dit komt doordat het spelbord bestaat uit 30 tegels die telkens opnieuw in een andere volgorde naast elkaar kunnen geplaatst worden.

 Het verhaal in het spel gaat over het rugbyteam van de school, de Tigers, die tegen hun aartsrivaal de Pitbulls moeten spelen. Het is de laatste wedstrijd van het seizoen, de grote finale die de langverwachte winnaar zal bepalen. De speler krijgt de keuze uit zeven verschillende #LikeMe personages, waaronder Camille en Caro, die Vince moeten helpen om de school op tijd te verlaten. Om dat te kunnen doen, moeten alle spelers samenwerken om coöperatief de opdrachten tot een goed einde te brengen.

Hugo Sigal, bekend als meneer Wolfs uit de serie, was er vandaag bij om het spel voor te stellen. In het spel heeft meneer Wolfs een belangrijke rol als schooldirecteur die erop toeziet dat alle leerlingen tijdig op school aankomen. Hugo Sigal: “Ik vond het een grote eer om de rol van meneer Wolfs te mogen spelen. Hij had een grote functie om alles in goede banen te leiden op het SAS. Dat #LikeMe nu haar eigen Escape Game heeft waar ik deel van mag uitmaken is nog een grotere eer.”

De #LikeMe Escape Game is een geheel nieuw en origineel gezelschapsspel voor 2 tot 5 spelers. Door de verschillende combinaties spelkaarten en het spelbord die elk spel anders zijn, is deze escape game oneindig herspeelbaar voor jong en oud. Het spel is beschikbaar via shop.groep24.be.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.