Op zijn computer werden er meer dan 500 foto’s en 70 filmpjes gevonden van kinderporno. Voldoende dus voor een veroordeling voor drie jaar cel met uitstel.

Maar naast de gerechtelijke veroordeling, was er ook de sociale. Guy Van Sande kon nergens meer aan de bak en probeerde heel wat jobs om toch maar opnieuw zijn leven te kunnen opbouwen.

Guy werkte als fotograaf, verkocht abonnementen voor een telecomprovider, maar had het vooral heel moeilijk op sociaal vlak . In 2019 probeerde hij het zelfs even als zanger, toen hij in één keer zes nieuwe albums op Spotify plaatste.

Liefst 65 nummers, die hij de jaren voordien bij elkaar had geschreven. “200 bladzijden poëzie, als ik alles na elkaar uitschrijf. De liefdesnummers zijn aan m’n vrouw Nathalie gericht”, zo bekende Guy via Dag Allemaal.

Hij hoopte toen op een kans. Om op tournee te trekken misschien? Of dat mensen massaal naar z’n nummers zouden luisteren? Geen van de twee wensdromen kwam uit. Bob Savenberg had dat destijds al voorspeld in Dag Allemaal: “Geen enkele platenbaas gaat zich hieraan wagen”, weerklonk het.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.