Joke van de Velde voedt haar zoontje Luca alleen op. Ondertussen is hij bijna twee jaar en heeft ze sinds zijn komst veel meer structuur in haar leven moeten steken”, onthult Joke van de Velde aan Dag allemaal.

Joke neemt Luca overal mee, ook op restaurant, waar hij zich dan een grote meneer voelt omdat hij al met vork en mes kan eten. Luca blijkt een beleefde deugniet die volgens Joke net nog iets assertiever mag zijn.

Vanaf september gaat Luca naar school maar ondanks het feit dat Joke voor alles bij haar vrienden en familie terecht kan, heeft ze geen klankbord. “Naar waar moet ik hem sturen? Welke waarden moet die school uitdragen? Vragen die Joke zich allemaal stelt en waar ze zelf een keuze in zal moeten maken.

De vader van Luca is niet meer in zijn leven. Dat zorgt ervoor dat hij zich ongetwijfeld vragen zal stellen als hij ziet dat andere kinderen wél twee ouders hebben. “Het is normaal dat die vragen zullen komen, en als hij er klaar voor is, zal ik eerlijk tegen hem zijn”, zo bevestigd Joke van de Velde in Dag Allemaal.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.