Hoewel Hannelore Simoens als journaliste voor VTM Nieuws zowat dagelijks geconfronteerd wordt met het leed en onheil in de wereld, valt ze zelf anderen liefst niet lastig wanneer er dingen niet goed lopen in haar leven.

Over haar problemen praten lucht haar simpelweg niet op, zegt ze in Humo: “Ik krijg dan het gevoel dat ik die ander belast, dat ik hem of haar opzadel met een zwaarte, terwijl ik er zelf niet lichter van word”, legt ze uit. “Bovendien lossen veel zaken zichzelf na een poos op, terwijl die ander dan misschien nog op jouw probleem aan het kauwen is.”

Toch leidt Hannelores gedrag weleens tot lichte verontwaardiging bij haar vriendinnen wanneer ze hen achteraf vertelt over iets wat ze meegemaakt heeft, of waar ze even mee geworsteld heeft: “‘Waarom heb je ons dat niet op het moment zelf gezegd?’ klinkt het dan. Simpel: omdat ik daar geen nood aan heb, dus”, meent Hannelore. “Iedereen heeft z’n eigen shit, en ik voel niet het verlangen om de mijne op een dienblad te leggen en onder de neus van anderen te duwen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.