Hoogmoed is een van de zeven hoofdzonden. Maar hoewel Hannelore Simoens als journaliste voor VTM Nieuws bijna dagelijks op het scherm te zien is – iets wat sommige anderen nogal snel tot hoogmoed zou durven verleiden – is die zonde haar totaal vreemd. Zo lezen we in de gelijknamige rubriek in Humo.

Hannelore vindt zichzelf gewoon niet zo belangrijk: “Er zijn mensen die gek worden van de gedachte dat ze slechts een petieterig stofje in het onmetelijke heelal zijn, dat een mensenleven niet meer dan een nauwelijks hoorbaar zuchtje is”, legt ze uit. “Maar ik vind het net héérlijk om dat petieterige stofje in het heelal te zijn. Ze zit me lekker, de bescheidenheid die eruit volgt.”

Grote, wereldschokkende ambities koestert ze precies om die reden dan ook niet: “Ik hoef geen hoger doel na te streven. De wereld om me heen een beetje mooier maken, en zelf gelukkig zijn, ambitieuzer hoeft niet”, besluit ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.