Helmut Lotti neemt zijn vak heel serieus, zo vertelt hij in Primo. Helmut is altijd al een perfectionist geweest herinnert hij zich in Primo. Zelfs als kind wou hij altijd de eerste van de klas zijn.

Dit is een karaktertrek die er met het ouder worden niet minder op is geworden. Ook nu kan de zanger erg hard voor zichzelf zijn als er iets niet perfect loopt tijdens zijn optredens.

“Ik kan me daar moeilijk bij neerleggen. Ik ben veel harder voor mezelf dan het publiek dat voor mij is. Dat is de enige manier om op niveau te blijven, denk ik.”, zegt Helmut in een interview met Primo.

De zanger geeft aan dat het in zekere zin een vorm van faalangst is. Al laat hij zich hierdoor niet meer verlammen zoals vroeger. “Ik heb op een gegeven moment echt gedacht dat ik niet meer kon zingen. Ik had mezelf wijsgemaakt dat het niet meer ging, maar dankzij mijn stemcoach heb ik mijn stem teruggevonden”, aldus Helmut.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.