Sinds kort is Helmut Lotti helemaal into Metal. Na zijn optreden bij Radio Willy ging het als een sneltrein voor de zanger en nu heeft hij inmiddels heel wat extra concerten voorzien in het genre.

Maar deze muziekstijl kan aardig wat risico’s inhouden voor je stembanden. Dus ook Helmut loopt risico’s door zich in dit genre te gaan storten en zijn stem te forceren.

“Daar was ik bang voor, dus ik ben naar mijn zanglerares Tiffany Veys gestapt, zij heeft me een paar tips en tricks gegeven”, bekent de zanger aan Dag Allemaal.

Heel wat mensen vinden Metal enerverend. En er is ook een groot vooroordeel ten opzichte van personen die naar deze concerten gaan. Nochtans zijn ze volgens Helmut Lotti super vriendelijk en grappig. De meest hebben tattoo’s en ook daarover komt er heel wat commentaar.

“Die mensen zijn allemaal ruimdenkend en hebben een brede muzieksmaak. Ze vinden het bijna leuk als iemand zich bij hen aansluit”, vertelt Helmut aan Dag Allemaal. Uiteraard zijn er altijd extremen die er dan voor zorgen dat de andere Metal fans in een slecht daglicht gesteld worden.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.