Staf Coppens verhuisde naar Zweden voor de rust, de stilte én om meer tijd met je kinderen door te brengen. Toch was dat de eerste jaren niet evident.

“in de zomer is het altijd heel druk op de camping. De eerste twee zomers hier was ik er amper voor hen, ik voelde me dan ook enorm schuldig. Maar afgelopen zomer was alles meer in evenwicht”, vertelt Staf aan Story.

Ze zijn allemaal heel gelukkig dat ze de sprong gewaagd hebben. Toch blijft er één groot gemis en dat is zijn moeder. Zij woont nog in België en sukkelt al heel lang met haar gezondheid. Haar beenderen sterven af, waardoor ze slechte gewrichten heeft.

“Ik maak me soms zorgen naar de verre toekomst toe: wat als het heel slecht met haar gaat? Ze is net zeventig geworden en we hopen haar nog lang bij ons te hebben”, aldus Staf in Story.

“Je staat daar meer bij stil als je in het buitenland woont, waardoor de tijd die we samen spenderen kostbaarder en belangrijker is geworden. In België waren het vaak vluchtige bezoekjes”.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.