En duurder dan in de winkel

Je zou toch denken als je kind boeken schrijft en een succesvol schrijver is in Vlaanderen dat elke vader en moeder het werk van hun kind heeft gelezen. Maar helaas. De vader van Herman Brusselmans heeft geen enkel boek van zijn zoon gelezen.

“Mijn vader beweerde wel altijd dat hij mijn boeken las. ‘Breng mij eens een stuk of vijf exemplaren mee van je nieuwe boek’, vroeg hij weleens in het rusthuis. Achteraf bleek dan dat hij die boeken verkocht had aan stokoude peetjes en meetjes voor 5 euro meer dan de 20 die ze in de winkel kostten”, grinnikt Herman in Humo.

Maar Herman ligt er niet van wakker dat zijn vader nooit een boek van hem heeft gelezen. “Ik schreef over mijn eigen leven en dan zei mijn vader altijd: ‘Ik hoef dat niet te lezen. Ik weet toch al wat erin gebeurd is’.”

En willen of niet, maar Herman heeft toch enkele kantjes meegekregen van zijn vader. Maar gelukkig ook van zijn moeder.

“Ik heb de softe kant van mijn moeder. Maar van mijn vader heb ik veel meer. Die constante gestrestheid. Als ik bijvoorbeeld met iemand om twee uur heb afgesproken, begin ik al stiknerveus te worden wanneer het nog maar één over twee is.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.