Zita Wauters heeft onlangs haar middelbaar diploma gehaald. Zomerhit-collega Siska Schoeters vertelt in Dag Allemaal de duidelijke verschillen die ze ziet tussen Zita en zichzelf toen ze nog piepjong was.

Afstuderen was volgens Siska de onzekerste en ongelukkigste periode uit haar leven. “Ik ben heel laat beginnen te puberen, en alle gevoelens die ik daar op kan plakken, had ik toen: ik wist niet wie ik was of wat ik wou gaan studeren, ik voelde mij niets waard.”

Een heel verschil met Zita, zo merkt ze op. “Zita is een blijer en gelukkiger kind dan ik was op mijn 18de.”

De dochter van Koen Wauters kan dit wel bevestigen maar geeft aan toch ook wel zekere druk van buitenaf te voelen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.