Streng zijn is niet altijd slecht

Zelfkennis is het begin… en ook voor James Cooke is dat niet anders. “Ik weet van mezelf dat ik een strenge baas ben”, vertelt James aan Primo.

Toch stelt hij zichzelf de vraag of dat daadwerkelijk ook een minpunt is. Entertainers hebben een enorme verantwoordelijkheid. “We mogen verhalen brengen, wij mogen mensen entertainen. Het zou dus zeer prententieus zijn om daar al te licht mee om te springen” vindt hij.

“Het moet goed zijn, zowel op tv als in het theater” aldus James Cooke in het weekblad Primo en die ingesteldheid maakt het voor hem vaak extra vermoeiend. Perfectionisme is dus voor James een soort handicap. 

Anderzijds is hij nog jong en hoopt hij ooit de raad op te volgen die hij zelf dikwijls geeft. “Ik zeg tegen mijn nichtjes dat imperfectie best ok is, maar zelf volg ik mijn raad niet altijd op”, bekent James aan Primo.  

Maar toch wil hij dat iedere bezoeker na een voorstelling  buiten stapt met het gevoel blij te zijn dat ze erbij waren. Zeker in de huidige tijden heeft iedereen af en toe nood aan wat ontspanning zodat het mogelijk wordt even te ontsnappen aan de harde realiteit.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.