Met programma’s als ‘Een goed jaar’, ‘Een jaar op zee’ en natuurlijk ‘De Columbus’ valt niet te ontkennen dat Wim Lybaert is uitgegroeid tot een van Vlaanderens meest succesvolle televisiemakers.

Al vindt hij dat allesbehalve evident. Bij succes horen immers complimenten, en laten die nu net iets zijn waar Wim niet goed mee om kan.

“Ik kan dat niet goed incasseren, ik ga dat altijd naar beneden halen”, klinkt het in Dag Allemaal. “Ik zat eens met Ingeborg in mijn bus, een hele slimme vrouw die ik graag heb. Zij had dat direct door: ‘Aanvaard dat nu toch eens!’ zei ze. Maar ik weet van mezelf dat ik dat niet goed kan. Ik wou gewoon niet dat het de hele tijd over mij ging”, legt Wim uit.

Een rare uitspraak misschien voor iemand die met zijn kop op tv komt, beseft Wim. En het is ook niet zo dat hij zijn bescheidenheid van thuis uit meekreeg: “Nee, want ons ma kan overdrijven met haar complimenten, merk ik bij haar kleinkinderen”, besluit hij.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.