“Het begin allemaal wat te hangen”

Eens je de voordeur met een vijf geopend hebt, behoor je natuurlijk tot de rijpere leeftijdscategorie van dames. En ook je lichaam zal hier op een gegeven moment tekenen van vertonen.

Ook voor Katja Retsin is dit niet anders. “Je wórdt ouder, dat is nu eenmaal zo. Maar ik kan niet zeggen dat ik met de jaren zelfverzekerder word over mijn lichaam. Het begint ook allemaal wat te hangen.”, vertelt ze aan Story. 

“Als ik foto’s van tien jaar geleden zie, vind ik dat heel confronterend. Aan plastische chirurgie zal ik me echter nooit wagen. Ik heb een heilige schrik van spuiten en operaties. De wereld moet mij maar aanvaarden zoals ik ben”, aldus Katja. 

Ik zit nu ook in de menopauze en krijg last van hormonale schommelingen en verschillende kwaaltjes. Dat vind ik lastig. Het voelt alsof ik opnieuw een puber ben. Dan durf ik weleens te zeggen tegen Jan: ‘Vrouwen worden toch echt benadeeld.’ Gelukkig geeft hij mij gelijk”, verklapt Katja Retsin aan Story. 

Ondertussen zijn zij en Jan al 23 jaar getrouwd dus kennen ze mekaar toch door en door. Communiceren tussen hen gaat vaak gepaard met een dosis humor. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.