Wat niemand ooit verwacht

Een stemmetje in zijn hoofd deed Stef Bos uiteindelijk dan toch meedoen aan ‘Liefde Voor Muziek’. Een programma dat naar eigen zeggen zijn biotoop niet is. Hij woont afwisselend in Zuid-Afrika en in België maar als tv-presentator en muzikant is hij ook actief in Nederland.

“Toen ik pas in België woonde, kreeg ik soms dingen als ‘alle Hollanders zijn arrogante klootzakken’ naar mijn hoofd. Als reactie probeerde ik nog Vlaamser te zijn dan de gemiddelde Vlaming en ging ik m’n afkomst verloochenen”, onthult Stef Bos in Dag Allemaal.

Nu, zoveel jaar later, heeft hij de balans gevonden. “Nederland is m’n vaderland, België mijn moederland en Zuid-Afrika is mijn niemandsland”, aldus Stef Bos. En zijn thuis? Dat is bij zijn gezin. 

Stef deed eerder deed ook al mee aan de Nederlandse tegenhanger van ‘Liefde Voor Muziek: ‘Beste Zangers’, maar pas nadat hij enkele keren had geweigerd.

“Toen ik wist dat Jaap Reesema, Daan en Jente van Portland zouden meedoen, heb ik meteen toegezegd. En dan was er dat kleine stemmetje in mij : ‘Doe eens iets wat ze niet van jou verwachten’”, onthult Stef in Dag Allemaal.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.