“Als ‘oude patat’ moeten opboksen tegen jong geweld’

Gino was zonder twijfel één van de meest besproken figuren uit ‘Bestemming X’. Met een aantal iconische uitspraken en gesmaakte humor wist hij zich van in het begin al meteen op het voorplan te zetten. 

“Als oude patat heb ik moeten opboksen tegen dat jong geweld”, vertelt Gino Passchier in Dag Allemaal. Al wist de sympathieke brandweerman niet waarvoor hij zich had ingeschreven. “Ik had enkel een teaser gezien met mensen die paardrijden en over een hangbrug lopen”, verklaart hij aan Dag Allemaal. 

Tijdens de selectieprocedure mochten ze ook geen vragen stellen. Toch was Gino meteen een van de favorieten van het productiehuis. “Ze vertelden me dat ik gekozen was voor mijn spontaniteit, charisma en sympathieke kop”, aldus Gino. 

“Door de weinige info bereidde ik me voor door de vlaggen van onbekende landen te leren. Ik had nooit gedacht dat ik drie weken op een bus zou zitten”, bekent hij. 

Gino viel nog meer op door het feit dat hij een verrekijker en een kompas had meegesmokkeld. “Ik vond het bizar dat geen enkele andere kandidaat daaraan had gedacht”, geeft Gino toe. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.