In de rubriek “50 jaar Zomerhit”, bezoekt Story ex-winnaars en komen ze te weten wat deze tegenwoordig doen. Dit keer is het de beurt aan Def Dames Dope, die de trofee in 1993 wist te bemachtigen.

De zussen Axana en Larissa Ceulemans geven onmiddellijk aan dat het stoere imago van destijds geen act was. “We waren echt zo, en nu nog steeds. Als we nu op het podium staan, trekken we nog steeds stoere kledij aan en brengen we heel veel energie over.”

U leest het goed, zelfs dertig jaar na hun overwinning is de groep nog steeds erg populair. “Toen we in het voorjaar nog eens optraden op de Gulden Eifeesten in Kruishoutem, kregen we na afloop veel complimenten van een scoutsgroep. Ook jonge mensen amuseren zich tijdens die optredens die barsten van de energie.”

Dit maar om aan te tonen dat hun legendarische nummers nog steeds in het collectief geheugen gegrift staan.

Voor iedereen die destijds ook een enorme fan was van de band is er trouwens leuk nieuws. “De dertigste verjaardag van It’s OK, Allright gaan we in de verf zetten met een nieuwe tournee!”, kondigen de dames enthousiast aan.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.