Even leek het erop dat Ian Thomas Amerika ging veroveren. Opnames in dezelfde studio als Michael Jackson, op de MTV Music Awards naast Katy Perry, de wereld lag aan zijn voeten.

In de Gazet Van Antwerpen legt Ian uit hoe zijn avontuur tot een plotse stilstand kwam.

“Het was een heel grote soep die boven mijn hoofd aan de gang was tussen management en investeerders. Bij zo’n verhuizing naar Amerika komt veel kijken. Visums, geld …”, gaat Ian van start. “Als 17-jarige overzie je dat niet allemaal. Als het team rond jou dan discussies heeft of niet op één lijn zit, dan is dat moeilijk.”

Ian vond het naar eigen zeggen niet erg om terug naar België te keren. “Mensen zeggen: ‘Hij heeft gefaald!’ Terwijl ik dat niet zo zie. Ik probeer tenminste.”

De zanger bekijkt de toekomst echter nog wel steeds positief. “Het leven is aan de dromers en wie zegt dat ik over vijf jaar niet terugga? Het kan snel gaan in het leven. Die ervaring gaan ze me nooit afpakken.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.